Това, че ме изключиха от парламентарната група, защото не могат да

...
Това, че ме изключиха от парламентарната група, защото не могат да
Коментари Харесай

Явор Божанков: Изключиха ме, защото нямах място в парламентарната група на БСП

" Това, че ме изключиха от парламентарната група, тъй като не могат да ме изключат като член, тъй като не съм бил, а и изключиха други ключови лица на партията, значи, че аз в действителност нямах място там. “ Това сподели за Euronews Bulgaria някогашният народен представител от Българска социалистическа партия Явор Божанков, който в този момент се явява като претендент от обединението сред „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “.

 

Коалицията сред Демократична България и Политическа партия не е дясна , там има зелени, има и други партии. Между другото, Българска социалистическа партия беше тази политическа мощ, която гласоподава с другите за машинния избор, след това се оказа, че те гласоподаваха срещу машините. Те желаеха и правосъдна промяна, след това я стопираха с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това е прословутото притискане на ръката на Бойко Борисов. Никой не е вярвал, че след 12 години битка водач на Българска социалистическа партия ще стисне ръката на Бойко Борисов.

От едната страна е хартиената коалиция, от другата - обединението, в която съм сега. Така стоят нещата. Ние се борим против корупцията и обрисуваме ясно избора - дали ще ни ръководи Борисов още 12 години или ще продължим по пътя на промените. Време е да се очертаят страните - кой желае Шенген, правосъдна промяна и впрочем. За мен изборът е явен.

Шефът на Сметната палата извади големи кавги. И изведнъж беше заменен. Давахме го за пример тогава, че работи добре, беше героят на деня с откритията за огромна корупция при ремонти на язовири. После обаче Борисов сподели, че БСП доста се промени, Българска социалистическа партия сподели, че са подготвени на среща с Борисов и сделката сред тях към този момент беше ясна. Според мен има цялостен синхрон между тях. По време на дебата за правосъдната промяна се видя, че  " Възраждане " вършат оферти, които се подкрепят от ГЕРБ и Движение за права и свободи, дружно с Българска социалистическа партия, по този начин че според мен и " Възраждане " са част от тях.

Винаги преди избори има изследвания и когато минат изборите се оказва, че точните социологически изследвания са прекомерно малко. Моето чувство е, че Бойко Борисов би трябвало да е част от миналото на България, а не от бъдещето. Той беше прочел една книга и не можеше да каже дума на непознат език. Ако една организация дава изследване, в което печели ГЕРБ, а друга - нашата коалиция, съгласно мен нещата ще се решат на изборите. Дано да се реши от българите, които ще излязат и ще гласоподават всеобщо.

Постоянен цикъл от избори видяхме до какво води - закъснение на развиването на България. Единствената цел на всяко Народно събрание би трябвало да е да направи работещо държавно управление.

Фактът, че Борисов постоянно предлага експертни държавно управление значи, че ГЕРБ нямат социална поддръжка. Ако Борисов стане министър председател на ново държавно управление, това значи автоматизирано нови протести. Преди дни служебното държавно управление направи разобличаване, че в основата на АМ  " Хемус " е полаган боклук, аз с това го криввам - корупция и автомагистрали.

Като правист мога да кажа, че дали има юридически учредения за импийчмънт, е противоречиво. Това е въпрос на спор. Но той има едно лице в България и друго за света. Остава привкус, че някой се пробва да преориентира България към изток.

Когато някой споделя, че защитаването на Украйна те прави войнолюбец, би трябвало да се каже, че той няма позиция и няма храброст.

Съдебната промяна ще се случи, всички видят, че големият проблем на България е там. В ширещата се безотговорност и корупция. Има огромен напън от европейските институции да има такава промяна. И то въпреки коалицията " Магнитски ".

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР